artikel

ABN Amro wint prijzen voor milieu en voor hypocrisie

Geen categorie

Op vrijdag 12 mei kreeg ABN Amro in Washington de gouden medaille van het World Environment Center. Het WEC vindt dat de bank in het internationale za

Op vrijdag 12 mei kreeg ABN Amro in Washington de gouden medaille van het World Environment Center. Het WEC vindt dat de bank in het internationale zakenleven het verst gaat in duurzame ontwikkeling. Ook werd diezelfde dag aan Nederlands grootste bank een onderscheiding toegekend door het Rainforest Action Network.
Deze milieuorganisatie meldde in een paginagrote advertentie in The Washington Post dat -terwijl ABN Amro goede sier maakt met de WEC-prijs- de bank tegelijkertijd de olie- en gaswinning op het Russische schiereiland Sakhalin financiert, ‘een van de meest voor het milieu destructieve projecten in de geschiedenis’. Zie ook: www.ran.org en www.wec.org.

Reageer op dit artikel