artikel

Betere patiëntenrechten omwille van patiëntveiligheid

Geen categorie

Het recente beleid op het gebied van patiëntveiligheid vraagt om een versterking van de rechten van patiënten, met name een groter recht op informatie

Het recente beleid op het gebied van patiëntveiligheid vraagt om een versterking van de rechten van patiënten, met name een groter recht op informatie. Dat stelde prof.mr. Johan Legemaate op 10 mei jl. bij zijn aanvaarding van het ambt van bijzonder hoogleraar Gezondheidsrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
In zijn oratie zei hij ook dat er voor beperking van het recht van de patiënt op informatie -bijvoorbeeld door fouten niet toe te geven- geen ruimte meer is. Patiëntveiligheid, openheid en goede informatie gaan hand in hand. Ook ging hij nader in op bescherming van hulpverleners die vrijwillig incidenten melden. Zie ook: www.healthlaw.nl/health1.html en www.npcf.nl/?id=51.

Reageer op dit artikel