artikel

Elektronische dienstenbundels voor mantelzorgers

Geen categorie

Wat mantelzorgers nodig hebben, is een elektronisch samengestelde zorgdienstenbundel. Aldus promovendus Ziv Baida (VU Amsterdam, computerwetenschappen

Wat mantelzorgers nodig hebben, is een elektronisch samengestelde zorgdienstenbundel. Aldus promovendus Ziv Baida (VU Amsterdam, computerwetenschappen). Die dienstenbundel kan aan de hand van hun specifieke situatie worden samengesteld. Het aanbod aan zorg- en gezondheidsdiensten is namelijk bijzonder groot en versnipperd.
Het ontwikkelen van software die specifieke zorgbundels kan samenstellen, vereist dat de logica bij het samenstellen van de zorgbundels wordt beschreven op een manier die de computer kan bevatten. In zijn proefschrift presenteert Baida een beschrijvingsmethode voor zorgdiensten die begrijpelijk zijn voor mens én computer. Meer informatie: www.baida.nl. Zie ook: www.mantelzorg.nl.

Reageer op dit artikel