artikel

Gamma wint Botte Bijl Award 2006

Geen categorie

Deze Award van Milieudefensie kreeg Gamma wegens verkoop van fout hout. De winkelketen verkoopt ondanks jarenlange beloften nog steeds veel tuinmeubel

Deze Award van Milieudefensie kreeg Gamma wegens verkoop van fout hout. De winkelketen verkoopt ondanks jarenlange beloften nog steeds veel tuinmeubelen van illegaal of destructief gekapt hout. Milieudefensie vindt dat klanten worden misleid doordat Gamma zich profileert als grootaanbieder van duurzaam FSC-hout. Volgens winkelinspecties echter blijkt dat de bulk van de tuinmeubelen van Gamma bestaat uit niet-gecertificeerd en niet-traceerbaar hout.
Daarom reikte Miss Leiding in mei persoonlijk de Botte Bijl Award uit samen met actievoerders. Als positief voorbeeld wijst Milieudefensie naar Kwantum. Deze winkelketen kreeg het binnen enkele jaren voor elkaar alleen nog maar duurzame FSC-tuinmeubelen te verkopen. Zie ook: www.milieudefensie.nl en www.fscnl.org.

Reageer op dit artikel