artikel

Groot deel innovatiesubsidie blijkt weggegooid geld

Geen categorie

Van de door het kabinet toegezegde 141 miljoen euro aan innovatiesubsidies gaat 61 miljoen naar projecten die geen positieve bijdrage aan de maatschap

Van de door het kabinet toegezegde 141 miljoen euro aan innovatiesubsidies gaat 61 miljoen naar projecten die geen positieve bijdrage aan de maatschappij leveren. Aldus een studie van het Centraal Planbureau. Van de tien projecten die geld kregen toegezegd, hebben er vijf een maatschappelijke meerwaarde, vier leveren een negatieve bijdrage en van één kon de meerwaarde niet van tevoren ingeschat worden.
Het CPB onderzocht in totaal 24 aanvragen voor innovatiesubsidies. Ze worden betaald uit het FES-fonds, dat in verband met de hoge energieprijzen goed gevuld is. Zie ook: www.cpb.nl/nl/news/2006_30.html en www.innovatieplatform.nl.

Reageer op dit artikel