artikel

Herkomst voetbal niet altijd even duidelijk

Geen categorie

Jaarlijks worden 40 miljoen voetballen verkocht, die voornamelijk in Pakistan worden geproduceerd. Met of zonder kinderarbeid? In verband met het nade

Jaarlijks worden 40 miljoen voetballen verkocht, die voornamelijk in Pakistan worden geproduceerd. Met of zonder kinderarbeid? In verband met het naderende WK-voetbal legde De Wereldwinkel deze vraag voor aan een drietal winkelketens.
Intertoys Heuvelgalerie liet weten dat hun voetballen in Spanje worden geproduceerd. Hema wilde geen informatie over leveranciers verstrekken, maar zei alleen dat aan leveranciers onder andere de eis wordt gesteld dat zij schriftelijk verklaren zich aan de gedragscode van de ILO (International Labour Organisation) te houden. Scapino is ook streng: “Wanneer ook maar enigszins bekend is dat kinderarbeid in het spel is, verbreken we de relaties met de leveranciers”.
Een eenduidig antwoord op de vraag waarom sommige ballen zo goedkoop zijn, heeft de Wereldwinkel niet gekregen. Zie ook: www.ilo.org en www.scriptieservice.fnv.nl/kinder.html.

Reageer op dit artikel