artikel

Minder arboregels bespaart werkgevers 63 miljoen euro

Geen categorie

Volgens plannen van staatssecretaris Henk van Hoof van Sociale Zaken worden zoveel mogelijk arboregels geschrapt. Dit bespaart werkgevers jaarlijks 6

Volgens plannen van staatssecretaris Henk van Hoof van Sociale Zaken worden zoveel mogelijk arboregels geschrapt. Dit bespaart werkgevers jaarlijks 63 miljoen euro. Ook wil hij vanaf 2007 werkgevers en werknemers meer ruimte geven om samen te zorgen voor een veilige werkplek. De overheid gaat niet meer in detail voorschrijven aan welke eisen ondernemingen moeten voldoen, maar wil werken met zogeheten doelvoorschriften.
Waar sprake is van zeer ernstige risico’s maakt Van Hoof een uitzondering. Ook blijft de Arbeidsinspectie controleren. De FNV betreurt het dat de verplichting voor werkgevers vervalt om werknemers en hun vertegenwoordigers actief over arbo te informeren. Zie ook: www.arbo.nl/legislation en www.osha.eu.int.

Reageer op dit artikel