artikel

Nederlandse vertaling ISO 9001 voor gezondheidszorg gereed

Geen categorie

In november 2005 publiceerde ISO een richtlijn voor gebruik van ISO 9001:2000 specifiek voor de gezondheidszorg in Europese landen. NEN heeft vervolge

In november 2005 publiceerde ISO een richtlijn voor gebruik van ISO 9001:2000 specifiek voor de gezondheidszorg in Europese landen. NEN heeft vervolgens de richtlijn vertaald in het Nederlands en die vertaling nu beschikbaar gemaakt. De Richtlijn ‘ISO 9001 voor de zorg’ voegt geen nieuwe eisen toe, maar brengt de verschillende ervaringen in Europese landen met kwaliteitsmanagement in de zorg samen.
Het uiteindelijke doel van de richjtlijn is de variatie tussen en binnen landen te minimaliseren. Regelgeving en afspraken op gebied van gezondheidszorg zijn namelijk in de landen van de EU heel verschillend geregeld met als gevolg dat die zorg daar zeer divers is georganiseerd. Meer informatie bij mevrouw S. Golyardi van NEN, tel. 015-269 03 13. Zie ook: www2.nen.nl en www.kennisbeterdelen.nl.

Reageer op dit artikel