artikel

Optiekbranche krijgt keurmerk

Geen categorie

Pearle Opticiens en het Keurmerkinstituut hebben samen een onafhankelijk keurmerk voor de gehele optiekbranche ontwikkeld. Het keurmerk wordt aanbevol

Pearle Opticiens en het Keurmerkinstituut hebben samen een onafhankelijk keurmerk voor de gehele optiekbranche ontwikkeld. Het keurmerk wordt aanbevolen door verkeersorganisatie 3VO. De totstandkoming is aanzienlijk versneld omdat in 2005 uit een onderzoek bleek dat bij verschillende optiekketens de oogmeting verschillende resultaten opleverde.
Van invloed was ook de beslissing van minister Hoogervorst om kwaliteitseisen niet wettelijk vast te leggen, maar om uit te gaan van zelfregulering. De kwaliteitsstandaard geldt voor het verstrekken van een bril, de oogmeting, het glas- en montuuradvies, de informatieverstrekking, de garantie en de nazorg. Zie ook: www.keurmerk.nl/Nieuws/Nieuws.html en www.nuvo.nl/index.cfm/3,590,25,html.

Reageer op dit artikel