artikel

Philips is beste bedrijf?

Geen categorie

Het jaarlijkse MT500-onderzoek leert dat Philips Shell van de eerste plaats heeft verdrongen als beste bedrijf in onder andere arbeidsvoorwaarden en s

Het jaarlijkse MT500-onderzoek leert dat Philips Shell van de eerste plaats heeft verdrongen als beste bedrijf in onder andere arbeidsvoorwaarden en strategie. Gerard Kleisterlee is gekozen als beste bestuurder. FNV Bondgenoten en CNV Bedrijvenbond vinden echter dat Philips te rooskleurig wordt afgebeeld.
‘Het ontbreekt Philips aan een toekomstgerichte visie op werkgelegenheid. Er is geen sociaal plan. In plaats van investeren in scholing en perspectief op werk wordt er klakkeloos productie verplaatst naar lagelonenlanden. Het bedrijf scoort slecht bij inspraak over arbeidsvoorwaarden, zoals werktijden en ontwikkelingsmogelijkheden voor werknemers’ Zie ook: www.mt.nl/article.jsp?rubriek=144665&id=307878.

Reageer op dit artikel