artikel

Product- en bedrijfsschappen komen met code voor goed bestuur

Geen categorie

De zeventien product- en bedrijfsschappen in Nederland komen dit jaar nog met een code voor goed bestuur. Onderwerpen die een plaats krijgen in deze c

De zeventien product- en bedrijfsschappen in Nederland komen dit jaar nog met een code voor goed bestuur. Onderwerpen die een plaats krijgen in deze code zijn onder andere normen voor zorgvuldig bestuur en publieke verantwoording, zoals transparantie, openbaarheid en controleerbaarheid.
De schappen zijn ook van plan de aangesloten bedrijven vooral op interactieve wijze te betrekken bij taken en activiteiten. Daarbij wordt gedacht aan peilingen bij zowel georganiseerde als niet-georganiseerde bedrijven bij wijziging van beleid. Schappen verrichten werkzaamheden voor de sector en in het kader van het algemeen belang. Zie ook: www.ey.nl/?pag=2509 en www.commissiecorporategovernance.nl.

Reageer op dit artikel