artikel

QualityCoast-vlag voor Zandvoort bij opening strandseizoen

Geen categorie

Op zaterdag 27 mei krijgt Zandvoort als eerste Nederlandse badplaats de Europese vlag voor duurzaam toerisme. Van mei 2006 tot en met mei 2008 zal de

Op zaterdag 27 mei krijgt Zandvoort als eerste Nederlandse badplaats de Europese vlag voor duurzaam toerisme. Van mei 2006 tot en met mei 2008 zal de QualityCoast-vlag wapperen op het Zandvoortse strand. De nieuwe vlag fungeert als keurmerk voor een gemeente die zich inzet voor duurzaam toerisme.
In 2005 begon de Kustvereniging deel te nemen aan een Europees programma gericht op de ontwikkeling van een keurmerk voor kustgemeenten. Hieraan werkten 21 gemeenten mee uit 11 landen met financiering van de Europese Unie. Het QualityCoast-programma is bedoeld als aanvulling op het Blauwe Vlag-programma voor stranden en zeejachthavens. Beide programma’s geven de bezoeker bredere informatie over een vakantiebestemming. Zie ook: www.kustgids.nl en www.coastalpractice.net.

Reageer op dit artikel