artikel

Slecht relatiebestand kost bedrijfsleven miljoenen

Geen categorie

Volgens een onderzoek van de Nyenrode Business Universiteit in opdracht van Human Inference en Cendris is het Nederlandse bedrijfsleven jaarlijks 400

Volgens een onderzoek van de Nyenrode Business Universiteit in opdracht van Human Inference en Cendris is het Nederlandse bedrijfsleven jaarlijks 400 miljoen euro kwijt aan fouten in relatiebestanden. Er is alleen gekeken naar de directe kosten, zoals verkeerd verstuurde facturen en productzendingen. Slechts 52 procent van de ondervraagde organisaties controleert de invoer van data.
Per bedrijfstak blijken er grote verschillen te bestaan wat betreft verbetermaatregelen voor het prospectbeheer. Bij openbare voorzieningen en financiële instellingen bijvoorbeeld worden slechts drie tot vier van de in totaal acht door de onderzoekers voorgestelde maatregelen getroffen. Zie ook: www.humaninference.com/organisatie/press/261.

Reageer op dit artikel