artikel

Spreekuurafdelingen in ziekenhuizen kunnen goedkoper

Geen categorie

Dankzij nieuwe logistieke concepten is een efficiënter ruimtegebruik in ziekenhuizen mogelijk. De nieuwe concepten kunnen ook leiden tot lagere produc

Dankzij nieuwe logistieke concepten is een efficiënter ruimtegebruik in ziekenhuizen mogelijk. De nieuwe concepten kunnen ook leiden tot lagere productiekosten. Dat is een van de conclusies van een rapport van Veldhoen + Company in opdracht van het Bouwcollege.
Het rapport ‘Het Ziekenhuis van de Toekomst – ontwikkelingen in het spreekuurcentrum’ is gebaseerd op het zogeheten ‘Ziekenhuis van de Toekomst’-model, dat uitgaat van een totaalvisie op het ziekenhuis. Het rapport is aangeboden aan minister Hoogervorst met de suggestie de bevindingen te gebruiken bij het project ‘Sneller Beter’. Zie ook: www.ziekenhuisvandetoekomst.nl en www.snellerbeter.nl/themas/logistiek.

Reageer op dit artikel