artikel

‘Uitgebalanceerde’ ondernemer behaalt dubbele winst

Geen categorie

Wat is de relatie tussen het succes van een bedrijf en het type ondernemerschap van de directeur? Dit werd onderzocht door Heliview Research en het IT

Wat is de relatie tussen het succes van een bedrijf en het type ondernemerschap van de directeur? Dit werd onderzocht door Heliview Research en het IT-bedrijf SAP. De belangrijkste conclusie luidt dat ‘uitgebalanceerde’ ondernemers dubbele winst behalen. Niet alleen zijn hun bedrijven succesvoller, ook werken zij in verhouding minder uren.
De uitgebalanceerde ondernemer werkt gemiddeld 45 uren per week, heeft gemiddeld wekelijks 31 overleguren, besteedt in hoge mate werk aan derden uit en maakt bovengemiddeld gebruik van ERP (Enterprise Resource Planning) en CRM (Customer Relationship Management). Dit type ondernemer scoorde beter dan de ‘controlerende’, de ‘delegerende’ en de ‘interveniërende’ ondernemer. Zie ook: www.leader-values.com en www.eonetwork.org.

Reageer op dit artikel