artikel

Verschillen in kwaliteit gemeentelijke dienstverlening

Geen categorie

Uit een onderzoek onder veertig gemeenten komt naar voren dat slechts een kleine kopgroep de zaken voor elkaar heeft wat betreft dienstverlening aan d

Uit een onderzoek onder veertig gemeenten komt naar voren dat slechts een kleine kopgroep de zaken voor elkaar heeft wat betreft dienstverlening aan de burger. Het zijn Urk, Alphen aan den Rijn, Utrecht, Assen, Tynaarlo en Zoetermeer. Slechte één op de vijf kent het fenomeen ‘contractenbank’, waarin alle afgesloten contracten worden bewaard.
In driekwart van de gemeenten is minder dan een kwart van de bestemmingsplannen via internet beschikbaar. De onderzoekers sluiten niet uit dat de gemeenten die niet deelnamen aan het onderzoek nog slechter zouden scoren. Het volledige onderzoeksrapport is te vinden op www.pro-facto.nl.

Reageer op dit artikel