artikel

Verzet tegen Sarbanes-Oxley regels neemt toe

Geen categorie

Doel van de SOX-regels (genoemd naar senator Paul Sarbanes en congreslid Paul Oxley) is bedrijven in de VS te onderwerpen aan een strengere interne en

Doel van de SOX-regels (genoemd naar senator Paul Sarbanes en congreslid Paul Oxley) is bedrijven in de VS te onderwerpen aan een strengere interne en externe controle, zodat nieuwe fraudezaken zoals die bij Enron kunnen worden tegengegaan. Het verzet van het bedrijfsleven tegen deze regels neemt echter steeds meer toe.
Ook twee wetenschappers -Henry Butlers en Larry E. Ribstein- hebben in een artikel in The Economist hun ongenoegen geuit. Zij beargumenteren dat de kosten voor invoering van Sarbanes-Oxley hoger zijn dan de opbrengsten. Het risico van fraude is weliswaar lager, maar door het klimaat van angst worden veel zakelijke kansen niet benut. Zie ook: www.sarbanes-oxley-forum.com en www.busmovie.typepad.com/ideoblog.

Reageer op dit artikel