artikel

Amerikanen denken anders over MVO dan Europeanen

Geen categorie

Bijna de helft van de Amerikanen beschouwt goede omgang met werknemers als belangrijkste indicator voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Bijna de helft van de Amerikanen beschouwt goede omgang met werknemers als belangrijkste indicator voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Dat blijkt uit een landelijk opinie-onderzoek van Fleishman-Hillard International Communications. Deze Amerikaanse uitkomsten contrasteren met opvattingen die doorgaans in Europa worden gehuldigd. Een rol speelt daarbij het feit dat Europese werknemers kunnen profiteren van veel beschermende maatregelen die binnen de samenleving als norm gelden, waardoor hun inkomenszekerheid veel groter is. De gemiddelde Amerikaan is geneigd producten te kopen of te gaan werken voor een bedrijf dat waarden uitdraagt die stroken met zijn of haar persoonlijke waarden. De Amerikaanse definitie van MVO wordt dus sterk gekleurd door persoonlijke relevantie. Zie ook: www.asq.org/social-responsibility en www.csreurope.org.

Reageer op dit artikel