artikel

Begrijpelijke, passende en kwantitatieve duurzaamheidsdoelstellingen

Geen categorie

Steeds meer bedrijven rapporteren bij hun jaarcijfers ook over hun duurzaamheidsprestaties. Maar slechts weinigen geven tevens een prognose af. Dat is

Steeds meer bedrijven rapporteren bij hun jaarcijfers ook over hun duurzaamheidsprestaties. Maar slechts weinigen geven tevens een prognose af. Dat is een gemiste kans. Er zijn namelijk wel degelijk mogelijkheden om begrijpelijke, passende en kwantitatieve doelstellingen te kiezen.
Op veel duurzaamheidsgebieden -denk aan milieu, klimaat of armoedebestrijding- zijn mondiale doelstellingen van toepassing, die elke ondeneming kan gebruiken voor de formulering van de eigen doelstellingen. Voorbeelden zijn de Millennium Development Goals van de Verenigde Naties voor onder meer armoedebestrijding, toegang tot schoon water en diversiteit. Of het Kyoto-protocol voor klimaatrelevante emissies. Zie ook: www.un.org/millenniumgoals en www.nl.wikipedia.org/wiki/Kyoto-protocol.

Reageer op dit artikel