artikel

Gemengde groepen nemen betere beslissingen

Geen categorie

Etnisch heterogene groepen nemen betere beslissingen dan homogene. Dat blijkt uit onderzoek van Samuel Sommers, professor psychologie aan de Amerikaan

Etnisch heterogene groepen nemen betere beslissingen dan homogene. Dat blijkt uit onderzoek van Samuel Sommers, professor psychologie aan de Amerikaanse Tufts University.
200 deelnemers werden onderverdeeld in homogene groepen van zes blanken en heterogene groepen bestaande uit vier blanken en twee zwarten. Ze kregen een video te zien waarin een zwarte verdachte terechtstond voor een misdaad met blanke slachtoffers. De heterogene groepen discussieerden langer, haalden meer feiten aan en maakten minder fouten tijdens discussies over de feiten. Ook bekeken ze het bewijsmateriaal vanuit diverse invalshoeken. Hoewel deze studie de voordelen van diversiteit in rechtbankjury’s bestudeert, vindt de onderzoeker dat de resultaten ook betrokken kunnen worden op de werkvloer. Zie ook: www.ssnt.nl en www.diversityactions.com/7.html.

Reageer op dit artikel