artikel

Goede Doelen brengt prestatiemeter

Geen categorie

De Stichting Nationale Goede Doelen Test presenteerde onlangs een prestatiemeter. Met dit instrument, Champ genoemd, kunnen burgers en bedrijven die g

De Stichting Nationale Goede Doelen Test presenteerde onlangs een prestatiemeter. Met dit instrument, Champ genoemd, kunnen burgers en bedrijven die geld doneren de prestaties meten van charitatieve organisaties.
Champ meet deze prestaties op vijf niveaus. Het laagste heeft betrekking op fondsenwerving, het hoogste op de bijdrage van de organisatie aan de maatschappij. Champ is de gulden middenweg tussen ingewikkelde methoden en methoden die zo eenvoudig zijn dat ze niet het gewenste inzicht geven.
De methode werd ontwikkeld door Oxfam Novib en het Astmafonds en gepresenteerd tijdens het Civil Society Congres, waarvoor zeshonderd vertegenwoordigers van charitatieve organisaties naar Utrecht reisden. Zie ook: www.goededoelentest.nl en www.cbf.nl.

Reageer op dit artikel