artikel

Internationaal onderzoek: intern samenwerken sleutel tot succes voor organisaties

Geen categorie

Dat blijkt uit het onderzoek ‘Meetings around the world: the impact of collaboration on business performance’ van bureau Frost & Sullivan. De impact v

Dat blijkt uit het onderzoek ‘Meetings around the world: the impact of collaboration on business performance’ van bureau Frost & Sullivan. De impact van een goede samenwerking is twee keer zo groot als die van de strategische oriëntatie (de inzet waarmee nieuwe marktmogelijkheden worden nagejaagd) en vijf keer zo groot als die van marktontwikkelingen. De onderzoekers definiëren samenwerking als een interactie tussen cultuur (teamwork, processen gericht op samenwerking) en technologie (zoals audio- en webconferenties, e-mail en instant messaging). Europeanen gedijen beter bij teamwork dan hun vakgenoten elders en prefereren een directe interactie met anderen. Professionals in de regio Azië-Pacific willen meer dan waar dan ook de hele werkdag bereikbaar zijn. Zie ook: www.dutch.nl/bart/PM

Reageer op dit artikel