artikel

Keurmerk primeur ziekenhuizen in Almelo en Hengelo

Geen categorie

Het Twenteborg Ziekenhuis te Almelo en het Streekziekenhuis Midden Twente te Hengelo, die samen de Ziekenhuisgroep Twente vormen, zijn de eerste zieke

Het Twenteborg Ziekenhuis te Almelo en het Streekziekenhuis Midden Twente te Hengelo, die samen de Ziekenhuisgroep Twente vormen, zijn de eerste ziekenhuizen in Nederland die een TNO-kwaliteitskeurmerk voor patiëntbewakingsapparatuur krijgen. Hiermee wordt voldaan aan de eis van de Inspectie voor de Gezondheidszorg om in elk ziekenhuis een kwaliteitssysteem voor medische technologie in te voeren.
Het keurmerk voorziet erin dat iedere medewerker door middel van een rode sticker een medisch apparaat kan afkeuren en aanmelden voor reparatie. Als de klacht weer is verholpen en diverse veiligheidstesten uitgevoerd zijn, wordt het apparaat weer voor gebruik vrijgegeven met een groene sticker. Het voordeel van het keurmerk is dus dat het personeel sneller kan handelen bij mankementen. Zie ook: www.tno.nl/kwaliteit_van_leven/preventie_en_zorg en www.igz.nl.

Reageer op dit artikel