artikel

Kwaliteit brandweer onder de maat

Geen categorie

Uit onderzoek van de Technische Universiteit Delft blijkt dat brandweerlieden te weinig kennis hebben, te weinig oefenen en niet genoeg leren van hun

Uit onderzoek van de Technische Universiteit Delft blijkt dat brandweerlieden te weinig kennis hebben, te weinig oefenen en niet genoeg leren van hun fouten. Volgens Don Berghuis -voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Brandweerzorg en Rampenbestrijding- toonden eerdere onderzoeken dat ook al aan. “Er is sprake van een zeer verbrokkeld geheel: één Nederlandse brandweer bestaat niet. Er zijn 460 autonome gemeentelijke brandweerkorpsen. Met een dergelijke verbrokkeling is het heel moeilijk om stappen voorwaarts te maken in het proces van kwaliteitsverbetering. Alleen door het samengaan van de verschillende brandweerkorpsen kan de kwaliteit omhoog”. Zie ook: www.nvbr.nl en www.nibra.nl.

Reageer op dit artikel