artikel

Nieuw keurmerk voor levensmiddelen

Geen categorie

De bedenkers van dit nieuwe keurmerk -‘Ik kies bewust’- roepen levensmiddelenproducenten en supermarkten op zich aan te sluiten bij dit initiatief. He

De bedenkers van dit nieuwe keurmerk -‘Ik kies bewust’- roepen levensmiddelenproducenten en supermarkten op zich aan te sluiten bij dit initiatief. Het keurmerk is bedoeld voor echt gezonde producten, dus producten die bijvoorbeeld minder ongezonde stoffen als suiker, zout en verzadigde vetten bevatten. Wetenschappelijke experts gaan de artikelen beoordelen aan de hand van onder andere adviezen van de Wereldgezondheidsorganisatie.
Minister Hoogervorst en het Voedingscentrum zijn blij met het initiatief. De Consumentenbond spreekt van het zoveelste nieuwe logo waardoor mensen niet meer weten waarvoor ze moeten kiezen. Albert Heijn doet niet mee, want die presenteerde vorig jaar een eigen logo. Zie ook: www.fnli.nl en www.rivm.nl/vtv/object_class/kom_prevvoeding.html.

Reageer op dit artikel