artikel

Nieuwe ISO-standaard voor asset management software

Geen categorie

In mei heeft de ISO (International Standard Organisation) een norm gepubliceerd die gedetailleerd ingaat op best practices voor asset management softw

In mei heeft de ISO (International Standard Organisation) een norm gepubliceerd die gedetailleerd ingaat op best practices voor asset management software. Doel van ‘ISO/IEC 19770-1:2006, Informatie Technologie – asset management software – deel 1’ is om organisaties te helpen bij het besparen van geld en naleven van wetten. Ook is het de verwachting dat het voor bedrijven nu makkelijker zal worden om hun IT asset management strategie te ontwikkelen. Deel 2 is nog niet beschikbaar, maar zal richtlijnen bieden over de wijze waarop men software kan identificeren tijdens het inventarisatieproces.

Reageer op dit artikel