artikel

Remkes: meer aandacht voor kwaliteit overheidsmanagement

Geen categorie

Minister Remkes vraagt om intensieve aandacht voor de kwaliteit van het overheidsmanagement. Om blijvend verzekerd te zijn van de kwaliteit van de ove

Minister Remkes vraagt om intensieve aandacht voor de kwaliteit van het overheidsmanagement. Om blijvend verzekerd te zijn van de kwaliteit van de overheid in de toekomst moet er flink in management development worden geïnvesteerd. Dat staat in het Jaarverslag 2005 van de Algemene Bestuursdienst (ABD).
Remkes wil dat op topposities bij de overheid meer vrouwen en mensen met een dubbele culturele achtergrond komen. Het aantal vrouwen op topposities is in 2005 toegenomen tot 16,5 procent en moet in 2010 uitkomen op 25 procent. Voor het aantrekken van managers uit minderheidsgroepen is nog een forse inspanning nodig. Zie ook: www.overheidsmanagement.nl en www.algemenebestuursdienst.nl.

Reageer op dit artikel