artikel

Sneller Beter kan nog beter

Geen categorie

In het kader van het programma Sneller Beter werken afdelingen van vierentwintig ziekenhuizen aan een betere patiëntenlogistiek en meer patiëntveiligh

In het kader van het programma Sneller Beter werken afdelingen van vierentwintig ziekenhuizen aan een betere patiëntenlogistiek en meer patiëntveiligheid. Uit evaluatiegegevens met betrekking tot 2005 is gebleken dat in dat jaar de gemiddelde toegangstijd tot de poliklinieken is gedaald van 48 naar 28 dagen.
De doelstelling de wachttijd tot minder dan een week te laten dalen, is niet gehaald. De gemiddelde ligduur daalde van 8 tot 6 dagen, 25 procent dus. Dit betekent dat ook de afgesproken doelstelling van een afname van 30 procent niet gehaald is.
In vier ziekenhuizen is geprobeerd de pijn in de eerste drie dagen na de operatie te verminderen tot een VAS-score van maximaal 4. Ook hier hebben de meeste afdelingen dat doel nog niet gehaald. De brochure ‘Sneller Beter werkt!’ is te vinden via www.medischcontact.nl. Zie ook: www.cbo.nl en www.snellerbeter.nl.

Reageer op dit artikel