artikel

Ziekenhuizen steeds beter

Geen categorie

Uit de eerste resultaten van het project Sneller Beter -een initiatief van minister Hoogervorst- blijkt dat ziekenhuizen in 2005 efficiënter en veilig

Uit de eerste resultaten van het project Sneller Beter -een initiatief van minister Hoogervorst- blijkt dat ziekenhuizen in 2005 efficiënter en veiliger zijn gaan werken. Door beter te plannen en nieuwe behandelmethoden toe te passen, hoeven minder patiënten te wachten, liggen ze korter in het ziekenhuis en neemt het aantal infecties, doorligwonden en medicatiefouten flink af. De minister verwacht dat de ziekenhuizen die niet deelnamen aan het project, de innovaties zullen overnemen uit concurrentie-overwegingen. De marktwerking in de zorg wordt belangrijk, want bijna 40 procent van de patiënten verdiept zich in de kwaliteit van ziekenhuizen. Zie ook: www.snellerbeter.nl en www.ziekenhuizentransparant.nl.

Reageer op dit artikel