artikel

Afwijkingen code Tabaksblat worden slecht uitgelegd

Geen categorie

Eumedion is een instelling die namens de aandeelhouders onderzoek doet naar ondernemingsbestuur. Uit een van die onderzoeken komt naar voren dat beurs

Eumedion is een instelling die namens de aandeelhouders onderzoek doet naar ondernemingsbestuur. Uit een van die onderzoeken komt naar voren dat beursgenoteerde bedrijven geregeld afwijken van de regels voor goed ondernemingsbestuur en dat ze niet goed uitleggen waarom ze dat doen. De code Tabaksblat blijkt op bepaalde onderdelen nauwelijks te worden nageleefd.
Op zich is dat niet erg, maar bedrijven moeten dan wel een goede verklaring geven. Eumedion wil dat bedrijven voortaan de aandeelhouders laten stemmen over de punten waarop afgeweken wordt van deze gedragscode voor goed bestuur. Vaak betreft dat de maximale ontslagvergoeding van bestuurders. Eumedion plaatst ook vraagtekens bij het beloningsbeleid. Zie ook: www.eumedion.nl en www.ey.nl/?pag=2509.

Reageer op dit artikel