artikel

CTG: verpleeghuis moet meer zorg kunnen leveren

Geen categorie

Uit onderzoek van het CTG/Zaio (College Tarieven Gezondheidszorg/Zorgautoriteit i.o.) blijkt dat verpleeghuizen per week gemiddeld 3,9 uur zorg niet k

Uit onderzoek van het CTG/Zaio (College Tarieven Gezondheidszorg/Zorgautoriteit i.o.) blijkt dat verpleeghuizen per week gemiddeld 3,9 uur zorg niet kunnen leveren. Dit is het verschil tussen het aantal uren waar de patiënten recht op hebben en het aantal uren dat ze krijgen.
De onderzoekers menen dat de verpleeghuizen in staat moeten zijn meer zorg te leveren. Door een hogere productiviteit en meer personeel zouden ze 1,4 uur per week meer kunnen leveren. Daarmee blijft een tekort over van 2,5 uur per week per cliënt dat een verpleeghuis niet kan leveren. Ook constateert het onderzoek dat in verpleeghuizen waar minder uren zorg geleverd wordt dan elders, de zorg aan cliënten niet per definitie minder goed is. Zie ook: www.ctg-zaio.nl en www.zorgvoorbeter.nl.

Reageer op dit artikel