artikel

De waarde van diversiteit

Geen categorie

Astrid Homan (Universiteit van Amsterdam) onderzocht in haar promotie-onderzoek hoe de prestaties van teams in organisaties geoptimaliseerd kunnen wor

Astrid Homan (Universiteit van Amsterdam) onderzocht in haar promotie-onderzoek hoe de prestaties van teams in organisaties geoptimaliseerd kunnen worden. Haar uitgangspunt is dat diversiteit een bijdrage kan leveren aan die prestaties. Een van haar conclusies luidt dat teams met mensen van verschillende achtergronden beter presteren dan homogene teams.
.
Heterogene teams hebben namelijk een grotere verscheidenheid aan taakgerelateerde kennis (die dan wel goed gebruikt moet worden). Zij concludeert ook dat het benadrukken van een overkoepelende identiteit een positief effect heeft op de teamprestaties. Verder toont haar onderzoek aan dat heterogene teams met positieve opvattingen ten aanzien van diversiteit beter presteren dan teams met negatieve opvattingen. Zie ook: www.diversityatwork.net.

Reageer op dit artikel