artikel

Gebruik van netwerken stimuleert innovatie

Geen categorie

In het promotieonderzoek (Rijksuniversiteit Groningne) van Jan Waalkens staat absorptiecapaciteit centraal, oftewel het vermogen van een bedrijf om ex

In het promotieonderzoek (Rijksuniversiteit Groningne) van Jan Waalkens staat absorptiecapaciteit centraal, oftewel het vermogen van een bedrijf om externe informatie, die nieuw is voor het bedrijf, om te zetten in innovatie van producten, processen en diensten. De externe informatie blijkt een belangrijke rol te spelen naast de competentie van het bedrijf en de mate van contractueel geregelde samenwerking. De basis van absorptiecapaciteit blijkt interne competentie te zijn. In situaties dat er veel externe informatie gebruikt wordt, blijkt dat deze informatie de interne competentie versterkt. Op dat moment is de organisatie relatief gezien met name bezig met innovatie. Het gebruik van informatie uit netwerken is daarmee een bron van innovatie. Waalkens is directeur van het Planningsexpertise- en Innovatiecentrum i.o. (www.peic.nl) Zie ook: www.intellectualcapital.nl.

Reageer op dit artikel