artikel

Gerechtelijke instanties maken sprong in kwaliteit

Geen categorie

Nog niet elk van de 26 gerechtelijke instanties is even ver in het kwaliteitsstreven en er is nog een aantal punten van zorg. Toch is de commissie Mei

Nog niet elk van de 26 gerechtelijke instanties is even ver in het kwaliteitsstreven en er is nog een aantal punten van zorg. Toch is de commissie Meijerink, die de instanties onder de loep nam door middel van visitaties en gesprekken met medewerkers, over het geheel genomen aangenaam verrast. In het rapport aangeboden aan de Raad voor de Rechtspraak, staat dat de instanties strakker geleid kunnen worden.
De kracht van de besturen valt tegen, in een aantal gevallen werd een ‘erg grote afstand tussen bestuur en werkvloer’ geconstateerd. Er is ook sprake van een spanning tussen kwaliteit en kwantiteit. Sommige gesprekspartners van de commissie gaven aan dat ‘de grenzen zijn bereikt’. Niettemin is de werkdruk niet onverantwoord: “We kregen niet de indruk dat er echte missers zijn gemaakt”. Zie ook: www.induplo.nl/duplomaat/artikel/O2jaJ8mH en www.rechtspraak.nl.

Reageer op dit artikel