artikel

Kloof tussen burger en bestuur kleiner

Geen categorie

De kloof tussen burger en overheid is kleiner dan algemeen wordt aangenomen. Dat concludeert Harry van der Kaap, die op 5 juli promoveerde aan de facu

De kloof tussen burger en overheid is kleiner dan algemeen wordt aangenomen. Dat concludeert Harry van der Kaap, die op 5 juli promoveerde aan de faculteit Bedrijf, Bestuur en Technologie van de Universiteit Twente. Zijn onderzoek strekte zich uit over 30 gemeenten met minder dan 30.000 inwoners.
In die gemeenten bestaat tussen bestuur en burgers veel overeenstemming over de vraag wat de grootste problemen zijn. Wel is er verschil van mening over de precieze aanpak van deze problemen. Volgens van der Kaap heeft het oordeel van de burger over de politiek niet direct iets te maken met dat wat de overheid ‘levert’. Hij constateert verder dat als het gaat om de kwaliteit van de besluitvorming het niet uitmaakt of een gemeenteraad een goede afspiegeling is van de bevolking. Zie ook: www.raadslid.nu/nieuws_105 en www.platformkwaliteit.nl.

Reageer op dit artikel