artikel

Kwaliteitskeurmerken voor bouwbedrijven

Geen categorie

Bouwbedrijven presteren niet altijd volgens afspraak, waardoor kopers van een woning voor lastige problemen kunnen komen te staan. De Stichting Klantg

Bouwbedrijven presteren niet altijd volgens afspraak, waardoor kopers van een woning voor lastige problemen kunnen komen te staan. De Stichting Klantgericht Bouwen -opgericht door Bouwend Nederland en Vereniging Eigen Huis- probeert daar met een eigen kwaliteitskeurmerk verandering in te brengen. Inmiddels hebben 69 bedrijven dit keurmerk.
Deze bedrijven moeten elk jaar opnieuw op alle fronten beter presteren dan het marktgemiddelde. Kopers kunnen via een kopersrapport hun mening geven over hun dienstverlening. Verder voert de stichting opleveringskeuringen uit en organiseert paneldiscussies waarbij kopers met bouwers van gedachten wisselen over goede en minder goede ervaringen. Zie ook: www.eigenhuis.nl en www.klantgerichtbouwen.com.

Reageer op dit artikel