artikel

Ministeries maken werk van duurzaamheid

Geen categorie

Veel departementen blijken talrijke initiatieven te steunen die voortgekomen zijn uit Duurzame Dinsdag, een idee van de vereniging voor natuur- en mil

Veel departementen blijken talrijke initiatieven te steunen die voortgekomen zijn uit Duurzame Dinsdag, een idee van de vereniging voor natuur- en milieueducatie IVN en maatschappelijke organisaties. Het wordt dit jaar voor de achtste keer gehouden. Burgers kunnen elk jaar ideeën aanmelden voor het ‘Duurzame koffertje’ dat de derde dinsdag in september wordt overhandigd aan een bewindspersoon. Dit jaar is dat premier Balkenende. Het thema is nu ‘Klimaat: waar steek jij je energie in?’. IVN-directeur Jurr van Dalen is verheugd dat duurzaamheid langzamerhand uit de milieuhoek is gehaald. “Duurzaamheid is geen exclusief terrein meer van staatssecretaris van Geel van milieu. Het gaat om ‘People, Planet, Profit’. Die verbreding is heel belangrijk.” Zie ook: www.duurzamedinsdag.nl en www.ivn.nl.

Reageer op dit artikel