artikel

Open innovatie vergt breder innovatiebeleid

Geen categorie

De trend van ‘open innoveren’ – bedrijven die op een open manier samenwerken met andere partijen- zal in de toekomst sterker worden. De Adviesraad voo

De trend van ‘open innoveren’ – bedrijven die op een open manier samenwerken met andere partijen- zal in de toekomst sterker worden. De Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid (AWT) stelt in het rapport ‘Opening van zaken’ dat het huidige innovatiebeleid verbreed moet worden om op deze trend in te spelen. Nu is de ondersteuning nog te vaak gericht op kennisontwikkeling en het zogeheten ‘precompetitief onderzoek’. Wat gestimuleerd moet worden, is de samenwerking tussen bedrijven en kennisaanbieders, andere bedrijven, starters, marktonderzoekers, klanten en gebruikers. Dat kan gebeuren door het opstarten van beleidsexperimenten voor het vaker en beter inschakelen van gebruikers bij innovatieprojecten. Ook het zelfstandig ondernemerschap dient gepromoot en ondersteund te worden. Zie ook: www.awt.nl en www.innovatie.startpagina.nl.

Reageer op dit artikel