artikel

Slecht presterende werknemers halen betrokkenheid omlaag

Geen categorie

Als slecht presterende werknemers niet worden aangepakt, kan dat desastreuze gevolgen hebben voor álle werknemers binnen een organisatie. Worden ze we

Als slecht presterende werknemers niet worden aangepakt, kan dat desastreuze gevolgen hebben voor álle werknemers binnen een organisatie. Worden ze wel aangepakt, dan voelt 73 procent van de werknemers zich betrokken bij de zaak. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek van Sirota onder 34.300 werknemers.
Volgens de onderzoekers moeten managers bepaalde werknemers meer op hun verantwoordelijkheid wijzen of ze motiveren hun houding te wijzigen. Als dat niet helpt, is het het beste ze te ontslaan. Maar veel managers gaan zulke onplezierige keuzes liever uit de weg. Werknemers die wel goed presteren, vinden dat oneerlijk en krijgen zo een negatief beeld van de organisatie. Zie ook: www.carrieretijger.nl/functioneren en www.sirota.com.

Reageer op dit artikel