artikel

TNT maakt strijd tegen klimaatverandering tot speerpunt

Geen categorie

Bestuursvoorzitter Peter Bakker: “Door onze kernactiviteiten produceren we CO2 en dragen zo dus bij aan het broeikaseffect. We onderzoeken nu op tal v

Bestuursvoorzitter Peter Bakker: “Door onze kernactiviteiten produceren we CO2 en dragen zo dus bij aan het broeikaseffect. We onderzoeken nu op tal van gebieden hoe we de schadelijke gevolgen van onze bedrijfsvoering zoveel mogelijk kunnen beperken.”
Naast de zestig bestelwagens die in Amsterdam op koolzaadolie rijden, heeft TNT nog een ander initiatief gelanceerd. Het bedrijf wil snel zijn wagens uitrusten met de zogeheten ‘Euro-5 motor’, een Europese maatregel die pas in 2009 verplicht is. Carin ten Hage, projectdirecteur Corporate Social Responsibility, die deze Driving Clean- projecten twee jaar geleden begon: “We slaan de Euro-4 motor over en voeren meteen de Euro-5 in.” Zie ook: www.group.tnt.nl/duurzaamondernemen.

Reageer op dit artikel