artikel

Verwachting: Basiskeurmerk en een Pluskeurmerk in de zorg

Geen categorie

Het Keurmerkinstituut verwacht dat de keurmerken voor organisaties in de zorg zullen clusteren tot twee varianten: een Basiskeurmerk voor concrete zor

Het Keurmerkinstituut verwacht dat de keurmerken voor organisaties in de zorg zullen clusteren tot twee varianten: een Basiskeurmerk voor concrete zorgprestaties en een Pluskeurmerk met extra eisen aan het kwaliteitssysteem. In het Basiskeurmerk kunnen de Norm Verantwoorde Zorg, het Bronzen Keurmerk en het HKZ-opstapcertificaat samenkomen.
De eisen voor het Pluskeurmerk zullen bestaan uit die voor het Basiskeurmerk aangevuld met ‘ISO-9001-achtige’ eisen voor de interne organisatie. Hierin kunnen samenkomen het HKZ-certificaat, de NIAZ-accreditatie, het Zilveren Keurmerk en het Gouden Keurmerk. Dit Pluskeurmerk heeft meerwaarde voor organisaties die het kwaliteitsdenken stevig willen verankeren in hun bedrijfsvoering. Zie ook: www.keurmerk.nl/Accommodatie/Zorg/Keurmerken.html.

Reageer op dit artikel