artikel

Via partnerschappen van elkaar leren

Geen categorie

Studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam deden bij bedrijven in het Botlekgebied onderzoek naar maatschappelijk betrokken ondernemen en de moge

Studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam deden bij bedrijven in het Botlekgebied onderzoek naar maatschappelijk betrokken ondernemen en de mogelijkheden voor samenwerking met nonprofitorganisaties. Bij dit onderzoek ‘Service learning’ waren organisaties betrokken als een kinderboerderij, een voetbalvereniging, Stichting Klus & Werk en een bibliotheek.
Service learning is een educatieve methode om jonge mensen te betrekken bij het oplossen van problemen in hun school of gemeenschap. Gaandeweg het proces ontdekten zowel bedrijven als nonprofitorganisaties dat zij veel voor elkaar kunnen betekenen. Er zijn dan ook vele matches ontstaan. Zie ook: www.nylc.org.

Reageer op dit artikel