artikel

Voedselverspilling aangepakt

Geen categorie

In Nederland wordt circa eenderde van al het voedsel weggegooid. De totale verspilling (huishoudens en voedingsindustrie) bedraagt volgens berekeninge

In Nederland wordt circa eenderde van al het voedsel weggegooid. De totale verspilling (huishoudens en voedingsindustrie) bedraagt volgens berekeningen van de Wageningen Universiteit zo’n 4,4 miljard euro per jaar. De voedingsindustrie wil dit probleem gaan aanpakken. Daartoe is een project opgezet, waarmee een investering van 45 miljoen euro is gemoeid. Er is een consortium opgericht met o.a. de Wageningen Universiteit, IBM, Horeca Nederland en diverse supermarktketens en cateraars, dat de verspilling moet terugdringen. Er zal onderzoek worden gedaan naar aankoopimpulsen van de consument, de duur en houdbaarheid van producten gedurende het productieproces (van ‘grond’ tot ‘mond’) en naar de logistiek en organisatie in de gehele keten. Zie ook: www.milieucentraal.nl/pagina?onderwerp=Artikel%20Voedselverspilling en www.nieuws.nl/260741.

Reageer op dit artikel