artikel

Werknemer door cursus niet veel wijzer, wel gemotiveerder

Geen categorie

Opleidingen en cursussen voor werknemers lonen vooral wanneer die trainingen hun zelfvertrouwen en hun betrokkenhied bij het bedrijf vergroten. De nie

Opleidingen en cursussen voor werknemers lonen vooral wanneer die trainingen hun zelfvertrouwen en hun betrokkenhied bij het bedrijf vergroten. De nieuw aangeleerde vaardigheden komen pas op de tweede plaats. Dat concludeert Cor de Man (Universiteit Twente) in zijn proefschrift over het nut van trainingen voor werknemers. Belangrijk voor bedrijven is dat ze hun mensen zoveel mogelijk aan zich weten te binden door ze niet lukraak naar een cursus te sturen. Anders maken ze de overstap naar een ander bedrijf. Eerst moet onderzocht worden hoeveel nieuwe informatie de cursist in spe aankan. Voor het testen van dit leervermogen heeft De Man een meetinstrument ontwikkeld. Zie ook: www.interimportal.nl/competentiemanagement.html.

Reageer op dit artikel