artikel

Zwolle laat personeelsbeleid certificeren

Geen categorie

De gemeente Zwolle hoopt in het eerste kwartaal van 2007 het certificaat Investors in People (IiP) te behalen. Dit in de jaren negentig uit Engeland o

De gemeente Zwolle hoopt in het eerste kwartaal van 2007 het certificaat Investors in People (IiP) te behalen. Dit in de jaren negentig uit Engeland overgewaaide certificaat beoogd de bedrijfsvoering te verbeteren door menselijk kapitaal efficiënt af te stemmen op de organisatiedoelen. Zwolle denkt ongeveer anderhalf jaar nodig te hebben voor de implementatie die 15.000 euro zal gaan kosten. Maar de baten kunnen vele malen hoger zijn. Zo heeft de provincie Overijssel, die reeds een paar jaar IiP-gecertificeerd is, mede dankzij de certificering nu een ziekteverzuim dat twee procent onder het landelijk gemiddelde ligt. Elk procent levert de provincie ongeveer een half miljoen euro aan kostenbesparingen op. In Nederland hebben circa honderd organisaties het IiP-keurmerk verworven, vooral in het onderwijs en de zorg. Zie ook: www.iipnl.nl en www.ez.nl/content.jsp?objectid=18939.

Reageer op dit artikel