artikel

Campina begint met nieuw zuivelconcept

Geen categorie

Campina gaat nog duidelijker communiceren waar ze voor staat: voor melk van Nederlandse origine, stimulering van weidegang, verduurzaming van de zuive

Campina gaat nog duidelijker communiceren waar ze voor staat: voor melk van Nederlandse origine, stimulering van weidegang, verduurzaming van de zuivelketen en melk met een evenwichtiger vetsamenstelling. Bij het nieuwe zuivelconcept gaat het om 10 procent minder verzadigde vetzuren, 20 procent meer onverzadigde vetzuren en een verdubbeling van gezonde Omega 3 vetzuren.
Niet eerder begon een zuivelonderneming in Nederland met een dergelijke grote en aparte melkstroom. Ongeveer 600 van de 6.000 Campina leden-melkveehouders zullen aan de slag gaan om op hun bedrijf hiervoor de basis te leggen. Campina stapt nog dit jaar over op ‘verantwoorde soja’ voor het veevoer omdat de teelt ervan bijdraagt aan het behoud van het tropisch regenwoud. Zie ook: www.campina.nl en www.nzo.nl.

Reageer op dit artikel