artikel

Inspectie pakt slechte scholen aan

Geen categorie

De onderwijsinspectie krijgt meer mogelijkheden op te treden tegen slechte scholen. Scholen die worden afgekeurd, zullen vrijwel niet meer kunnen func

De onderwijsinspectie krijgt meer mogelijkheden op te treden tegen slechte scholen. Scholen die worden afgekeurd, zullen vrijwel niet meer kunnen functioneren omdat ouders worden vervolgd wegens ontduiken van de leerplicht. Dat is de kern van een wetsontwerp dat minister van der Hoeven (Onderwijs) naar de Tweede kamer heeft gestuurd.
Slechte scholen kunnen nu alleen worden aangepakt door hun subsidie in te trekken. Maar voor ongesubsidieerde particuliere scholen helpt dat natuurlijk niet. Veel iederwijsscholen -waar kinderen grotendeels zelf bepalen wat ze doen- behoren tot deze categorie. De opkomst van iederwijsscholen was onder meer de aanleiding voor de aangescherpte wet. Zie ook: www.onderwijsinspectie.nl en www.iederwijs.nl.

Reageer op dit artikel