artikel

Keurmerk tussenschoolse opvang

Geen categorie

Voor tussenschoolse opvang, zo meent de Stichting Keurmerk Tussenschoolse Opvang, zijn er geen regels. Daarom is certificering nodig; ook omdat school

Voor tussenschoolse opvang, zo meent de Stichting Keurmerk Tussenschoolse Opvang, zijn er geen regels. Daarom is certificering nodig; ook omdat schoolbesturen vanaf 2006 wettelijk verantwoordelijk zijn voor de tussenschoolse opvang. Het keurmerk kan worden verdient in drie stappen.
De eerste stap is bedoeld als zelfevaluatie voor de leidsters, de coördinator en de school. De tweede stap gaat over de inhoud van het werk, gemaakte afspraken en de integratie van opvang in de school. De derde stap is de evaluatie van het overblijven door de Stichting. Hierbij vinden observaties en gesprekken plaats. Voor elke stap kunnen punten worden verkregen. Bij 300 punten ontvangt de school het overblijfkeurmerk. Puntentellingen zijn te lezen op de website van de Stichting, www.overblijfkeurmerk.nl. Zie ook: www.overblijfmagazine.nl.

Reageer op dit artikel