artikel

Keurmerk voor website UMC

Geen categorie

Het UMC Utrecht ontving van het Landelijk Bureau Toegankelijkheid als eerste universitair ziekenhuis het kwaliteitskeurmerk Drempelvrij.nl. Organisati

Het UMC Utrecht ontving van het Landelijk Bureau Toegankelijkheid als eerste universitair ziekenhuis het kwaliteitskeurmerk Drempelvrij.nl. Organisaties kunnen met dit keurmerk aangeven hoe toegankelijk hun website is voor gebruikers, ook voor mensen met een functiebeperking, zoals blinden en gehandicapten.
Websites met het Drempelvrij-keurmerk voldoen aan de eisen van de Stichting Waarmerk Drempelvrij.nl. Het keurmerk is gebaseerd op de 16 ijkpunten van de Web Content Accessibility Guidelines van het World Wide Web Consortium (W3C). De website van het UMC Utrecht is overzichtelijk, de teksten zijn goed te begrijpen. En wie slecht ziet, kan de teksten op de site laten voorlezen door een computerstem. Zie ook: www.drempelvrij.nl en www.umcutrecht.nl/zorg/.

Reageer op dit artikel