artikel

Sollicitanten geïnteresseerd in bedrijfswaarden

Geen categorie

Uit internationaal onderzoek van het wervings- en selectiebureau Robert Half Finance & Accounting bij 2.739 Human Resource managers en Finance manage

Uit internationaal onderzoek van het wervings- en selectiebureau Robert Half Finance & Accounting bij 2.739 Human Resource managers en Finance managers blijkt dat sollicitanten steeds vaker vragen naar waar het bedrijf voor staat. De onderzoekers verwachten dat in de toekomst de ‘company values’ een steeds belangrijker rol zullen spelen bij de keuze van sollicitanten om wel of niet bij een bepaald bedrijf te solliciteren.

Ruim een kwart van de Nederlandse respondenten geeft aan dat hun medewerkers elk kwartaal -bij de publicatie van de bedrijfsresultaten- op de hoogte worden gebracht van het mission statement van het bedrijf. Internationaal gezien geeft 27 procent aan dat medewerkers slechts één keer -wanneer hij of zij wordt aangenomen- hiervan op de hoogte wordt gebracht. Zie ook: www.vacature.com/scripts/indexpage.asp?headingid=1923 en
www.hr-rapportenservice.nl.

Reageer op dit artikel